Szelektív hulladékgyűjtés

Balatonfüred egész területe lefedett a szelektív hulladékgyűjtés tekintetében. Jelenleg 45 db gyűjtősziget áll a lakosság rendelkezésére.

1993-ban kísérleti jelleggel kezdtük meg a szelektív hulladékgyűjtés bevezetését Balatonfüreden. Mára pályázatok és saját erőforrások igénybevételével elértük, hogy 45 db gyűjtőszigettel Balatonfüred egész területe lefedett a szelektív hulladékgyűjtés tekintetében.

Működési területünk minden településén sikerült bevezetnünk a szelektív hulladékgyűjtést. Szelektív hulladékgyűjtő szigetek állnak a lakosság rendelkezésére, melyekben külön gyűjthetik az üveg, műanyag és papír frakciókat.

A szelektív gyűjtőszigetekről begyűjtött hulladékot A Veszprémi Hulladékválogató Csarnokba szállítjuk. Az előkezelt hulladékot hasznosítóknak adják át.

Társaságunk 2016. február 1-től Balatonfüred teljes területén bevezette a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést az állandó lakosok részére.

A szelektív hulladékot tartalmazó edényt, a fenti időpontokban – a kommunális hulladékgyűjtő edényhez hasonlóan – reggel 7 óráig kell kihelyezni az ingatlan előtti közterületre, ahonnan annak tartalmát aznap elszállítjuk. Az alábbiakban felsorolt hulladékokat lehet a 240 l-es edényben gyűjteni. Ezeket a hulladékokat az edénybe vegyesen rakhatja, mert begyűjtés után válogatócsarnokban választják szét anyag fajtánként.

  1. Műanyaghulladék: műanyag (PET) italos palack kimosva, kilapítva; flakonok: tisztító és kozmetikai szerek flakonjai kiöblítve, kilapítva (mosogatószer, tusfürdő, testápoló stb.), műanyag zacskó, fólia
  2. Italoskarton-doboz: tejes, gyümölcsleves többrétegű italoskarton-doboz tisztán és kilapítva.
  3. Fémhulladék: alumínium italos dobozok; alufólia, alumínium tálca; konzervdoboz és egyéb fém élelmiszer csomagolások tisztítva, lehetőleg kilapítva.
  4. Papírhulladék: kisebb papírdobozok, hullámpapír, színes vagy fekete-fehér újság, irodai papírok, szórólapok, könyvek.

A nagyobb kartondobozokat a gyűjtőnapokon kilapítva, kötegelve az edény mellé szíveskedjen elhelyezni.

A többlet hulladékok elhelyezésére Társaságunk ügyfélszolgálatán van lehetőség zsák vásárlására bruttó 70,- Ft/db áron.

Az üveg hulladékot kérjük a továbbiakban is a szelektív hulladékgyűjtő szigetekre vigye el! A műanyag és papír gyűjtő konténerek a gyűjtőszigeteken megszűnnek.

Az üveg hulladék elhelyezése továbbiakban az alábbi közterületi gyűjtőpontokon lehetséges

  1. március 1-től:

Levendula u. – Mandulavirág u.

Óvoda u.

Kéki u.6.

Csárda u., ABC előtt

Pacsirta u. – Papsoka u.

Vásárcsarnok

Tamási Á. u. – Kilátó u.

Pásztor J.u.

  1. Horváth Á. u. – Sellő u.
  2. Horváth Á. u. – Lipták G. u.

Arad u. – Séta u.

Arad u. – Illés J. u.

Móra F. u.

Móricz Zs. u.

Kistói u.

Cséplő E. u.

Béke u.

Péterhegyi u.

Mészöly G. u.

Mikes K. u.

Társasház Németh L. u.

Liliom u.

Zsigmond u.

 

 

  1. évben működési területünk teljes egészén bevezetjük a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést.