Összefoglaló a pályázatról

A PROBIO Balatonfüredi Településüzemeltetési ZRT. 81.252 ezer forint uniós támogatást nyert a „Turisztikai Attrakciók és Szolgáltatások Fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 132 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból a balatonfüredi Esterházy és Kisfaludy strandokon a mederkotrás és mederhomokozás mellett különféle attraktív és strandi szolgáltatásbővítő elemek megvalósítása szerepel a tervben.

A PROBIO ZRT. Balatonfüred közterületeinek, parkjainak fenntartójaként, közforgalmú strandjainak üzemeltetőjeként, jelentős felelősséggel bír a város turisztikai kínálatának alakításában. A város vonzerejének folyamatos emelkedése, szükségessé teszi a város legkeresettebb turisztikai szolgáltatásának, a balatoni közforgalmú strandfürdők minőségének folyamatos fejlesztését is. Most uniós támogatással lehetősé nyílik a strandi fürdőmeder felújító homokozására, ezáltal a fürdőélményt sokkal komfortosabbá tudják tenni.

Nemcsak a mederhomokozás történik, hanem a gyerekek által kedvelt lídó kialakítás, víz-homok játszótérépítés is megvalósul. Ezek mellett Esterházy strandi vizesblokkbővítés, korszerű orvosi szoba kialakítás, Ny-i mólófelújítás, napozó terasz és panoráma távcső kiépítés, a Kisfaludy strandon minigolfpálya építés, valamint a környezettudatos energiafelhasználás érdekében napelem bővítés is tervezett.
A beruházással jelentősen javítható a strandolás élménye. színvonala, komfortja, a látogatottság, ezáltal 2018. év végéig 12 új munkahelyet tudnak létrehozni.