Tájékoztató kamerák kihelyezéséről, az illegális hulladéklerakás ellen

Az Információs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2021. évi I. ütemében Társaságunk sikeresen pályázott kamerák beszerzésére.
A pályázat keretében a Köztársaság utca 1. és 19., valamint a Száka és Tölgyfa utcai konténereknél kerültek elhelyezésre a kamerák. A kamerák élő képeinek segítségével figyelik munkatársaink az illegális hulladék elhelyezőket Balatonfüreden.
A város különböző pontjain vélhetően építőipari, kereskedelmi, vendéglátóipari tevékenységből származó szelektív, illetve sajnálatos módon egyéb hulladékok elhelyezése is történik. A megfigyelés célja az illegális hulladékok elhelyezésének megakadályozása. A lakótelepi konténertárolók bejáratához információs táblákat helyeztünk ki, melyek tájékoztatják a lakosságot, hogy a hulladékgyűjtő szigetet csak a lakótelepen élők vehetik igénybe.
A gazdálkodó szervezetek részére is van lehetőség a szelektív hulladékok elszállítására térítési díj ellenében, mely a hulladék keletkezésének helyén vehető igénybe.
Bízunk benne, hogy ezzel a kontrollált lehetőséggel nagy mértékben csökkeni fog a lakótelepi szelektív gyűjtőszigetek túlterheltsége.
Az illegális hulladéklerakás tiltott, szabálytalanság esetén kénytelenek vagyunk rendőrségi eljárást kezdeményezni.