KDOP-2.1.1/D-12: Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése

Projektzáró sajtóanyag
Átadták Balatonfüreden az Esterházy és Kisfaludy strandok újabb fejlesztéseit

Átadták a vendégeknek a PROBIO Balatonfüredi Településüzemeltetési ZRT. 80.975 ezer forint Európai Uniós támogatással megvalósított, 132 millió forintos összköltségvetést meghaladó Eszterházy és Kisfaludy strandi fejlesztéseket. A 2013. évben indított beruházásból a balatonfüredi strandokon a mederkotrás és mederhomokozás mellett különféle attraktív és strandi szolgáltatásbővítő, valamint energiahatékonysági elemek valósultak meg.
A legnagyobb költségű strandi fürdőmeder kotrás és újrahomokozás mellett, lídó kialakítás, mólófelújítás, víz-homok játszótérépítés, strandi vizesblokkbővítés, korszerű orvosi szoba kialakítás, napozó terasz és panoráma távcső kiépítés, a Kisfaludy strandon minigolfpálya építés, valamint a környezettudatos energiafelhasználás érdekében napelem bővítés is megvalósult.
A beruházással jelentősen javult a strandolás élménye. színvonala, komfortja, a beruházással 3 új munkahely is létesült.

A mederkotrás és homokozás 85.450.000 Ft költséget képviselt, amely a Kisfaludy és Esterházy strandok teljes szélességében magvalósult, ennek keretében kitermeltük az iszapos altalajt és balatoni homokkal újratöltöttük a fürdő medret. A munkálatokat a BAHART szakemberei végezték, határidőben, jó minőséggel.
A Kisfaludy strand K-i oldalán gyermekek által kedvelt homokos lídós partszakaszt építettünk ki, a korábbi betonozott vízvédmű elbontásával 6,9 millió Ft értékben, A Ny-i oldalon mini golfpálya létesült4,5 millió forintból.
Az Esterházy strandon a mólót újítottuk fel, vízimentő bázist létesítettünk, a gyermekeknek víz-homok játékattrakció készült el. A Főépületben korszerű vizesblokk és orvosi szoba valósult meg 11 millió forint értékben, felső a napozóteraszra turisztikai távcsövet helyeztünk.
Az energiafelhasználás hatékonyságát napelemes energiatermeléssel javítjuk, erre közel 6 millió forintot fordítottunk.

Kapcsolat:
Rüll Tibor projektvezető
Ágoston Ferenc Üzemeltetési vezető

87/342-633
E-mail: probiort@probiort.hu

—-

Végleges átadás-átvétel
2014. június 27-én a projekt végleges műszaki átadás-átvétele megtörtént, minden projektelem megvalósult.
2014.06.27.

—-

Riport a pályázatról
A FüredTV riportja Somogyi László vezérigazgató úrral az elvégzett és hátra lévő projekt elemekről.

Rész-műszaki átadás
Értesítjük az érdeklődőket, hogy a strandi beruházás szerződés és ütemezés szerint megvalósult elemeinek rész-műszaki átadása megtörtént, a további elemek a jövő évben valósulnak meg.

Összefoglaló a pályázatról

A PROBIO Balatonfüredi Településüzemeltetési ZRT. 81.252 ezer forint uniós támogatást nyert a „Turisztikai Attrakciók és Szolgáltatások Fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 132 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból a balatonfüredi Esterházy és Kisfaludy strandokon a mederkotrás és mederhomokozás mellett különféle attraktív és strandi szolgáltatásbővítő elemek megvalósítása szerepel a tervben.

A PROBIO ZRT. Balatonfüred közterületeinek, parkjainak fenntartójaként, közforgalmú strandjainak üzemeltetőjeként, jelentős felelősséggel bír a város turisztikai kínálatának alakításában. A város vonzerejének folyamatos emelkedése, szükségessé teszi a város legkeresettebb turisztikai szolgáltatásának, a balatoni közforgalmú strandfürdők minőségének folyamatos fejlesztését is. Most uniós támogatással lehetősé nyílik a strandi fürdőmeder felújító homokozására, ezáltal a fürdőélményt sokkal komfortosabbá tudják tenni.

Nemcsak a mederhomokozás történik, hanem a gyerekek által kedvelt lídó kialakítás, víz-homok játszótérépítés is megvalósul. Ezek mellett Esterházy strandi vizesblokkbővítés, korszerű orvosi szoba kialakítás, Ny-i mólófelújítás, napozó terasz és panoráma távcső kiépítés, a Kisfaludy strandon minigolfpálya építés, valamint a környezettudatos energiafelhasználás érdekében napelem bővítés is tervezett.
A beruházással jelentősen javítható a strandolás élménye. színvonala, komfortja, a látogatottság, ezáltal 2018. év végéig 12 új munkahelyet tudnak létrehozni.

Meghirdetett közbeszerzés dokumentációja