Elismerést kapott parkfenntartási részlegünk

2024.június 5-én, a környezetvédelem világnapján a Probio Zrt. parkfenntartási részlege “Balatonfüred környezetvédelméért” kitüntető díjat kapott Balatonfüred Város Önkormányzatától. Nagy örömöt jelent számunkra, hogy munkánkat ilyen formában is elismerik.

Jelenleg a részlegen valamivel több, mint 50 fő dolgozik. Munkatársaink – városunk kiemelt idegenforgalmi jellegéből adódóan elsősorban a nyári szezonban, de már szinte egész évben – rendszeresen részt vesznek a városi kisebb és nagyobb rendezvények előkészítésében, majd a rendezvények utáni helyreállításban.

Ott vannak az emlékfák ültetésénél, a Borhetek utáni helyreállításban, a jégpálya telepítésénél és zárása után a terület helyreállításánál, de nekik köszönhetjük városunk csodálatos karácsonyi díszkivilágítását is. A részleg feladata a Kisfaludy és Esterházy strandok kertészeti fenntartása, a városi zöldterületek kivitelezése és fenntartása, temetőgondnokság, a gyepmesteri szolgálat és az ebrendészeti telep üzemeltetése, az ivó és szökőkutak üzemeltetése, a játszóterek gondozása és az útkarbantartás.

A tavaszi időszakban ők ültetik el és gondozzák a gyönyörű virágokat városunk közterületein. Kollégáink a nyári hőségben és a téli fagyos időben egyaránt csendben, összeszedetten teszik a dolgukat, megküzdve a klímaváltozás okozta egyre nagyobb kihívásokkal is.

Az utóbbi években kivitelezésükben készültek el – a teljesség igénye nélkül – a közel 4 hektáros papsokai temetők, a nagyon kedveltté vált Brázay park, a Szivárvány utcai park és játszótér, a kutyafuttató, a Forrás sportpark, az Ófalu felújított környezete és még sorolhatnánk. Számos kisebb és nagyobb utcát parkosítottak, szemet gyönyörködtető virágokkal, bokrokkal, fákkal ültettek be.

Nagyon jólesett, hogy munkájukat egy kedves ünnepség keretében is megköszönték.