Felkészülési időszak a Kisfaludy Strandon

2020-ban sem telt eseménytelenül a felkészülési időszak a Kisfaludy Strandon, mivel több sajáterős, és a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott projekt is megvalósításra került. Ezek közül a legnagyobb és leglátványosabb átalakuláson a főpénztár jobb oldalán található mosdó ment át. Itt a szakemberek nem csak a külső burkolatokat cserélték, hanem a teljes belső szerkezet és lefolyórendszer is felújításra került. A világító testeket energiatakarékos LED panelekre cserélték, melyek mozgásérzékelővel ellátott szenzort kaptak, így növelve az energiahatékonyságot. Felkerült egy teljesen zárt és szigetelt álmennyezet, új műanyag nyílászárók társaságában, akár az épületrész téli használata is lehetővé válik.

Ebben a mellékhelységben is – a strand többi mosdójához hasonlóan – az URIMAT vízmentes piszoár rendszer került felszerelésre. Itt helyet kapott egy alacsonyra szerelt piszoár is, a gyerekek részére.

Kialakításra került egy melegvizes kézmosóval ellátott családi mosdó, melyben egy mobil pelenkázó is helyet kapott. A családbarát kialakításban az akadálymentesített bejárat kivitelezése is szempont volt, hogy babakocsival se okozzon problémát az új helység kihasználása.

A fent említett épület tetőszerkezetére felhelyezésre került egy korszerű napelemes rendszer, mely kialakításának köszönhetően a téli, illetve kevésbé hatékonynak mondható szűrt fényt is képes hasznosítani, amivel a szezonon kívüli energiaszükségletet is tudja fedezni. Szezonban a 11 KWh-os rendszer-teljesítményével nem csak a mosdót tudja ellátni zöld energiával, hanem a strand egyéb igényeit is kielégíti részben. Beszerelésre került egy hőszivattyú, ami már mai legmodernebb hűtési technológiával termel melegvizet a három férfi és három női melegvizes zuhanyzó számára.

A strandon kihelyezésre kerültek új irányjelző táblák, melyek segítségével a vendégeinket tájékoztatjuk a strandi szolgáltatások hollétéről. Információs táblák is kerültek telepítésre, amelyeken a strandi szabályzatot és a vízhőmérsékletet olvashatják, valamint a Balaton átlagos mélysége felől kapnak tájékoztatást a strandolók. Nem utolsó sorban a strand keleti és nyugati bejáratánál egy-egy strandjelző tábla került kihelyezésre a balatoni fürdőhelyek egységesítése jegyében.

A Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési programjának keretében továbbá megújult egységes arculattal, szabványosított öltözőfülkék kerültek tervezésre és kivitelezésre strandunkon. Ezek a nemes fából készül építmények elősegítik fürdőzőink komfortját, mivel a kedveltebb helyeken lettek felépítve. Ebben a tervezetben helyet kapott egy családi és mozgássérült öltöző is, melynek alapterülete megnövelt, ajtaja és közlekedője szélesített, így babakocsival sem jelent problémát a bejutás. Akadálymentesített bejárata a mozgáskorlátozottak számára is elérhetővé teszi ezt az öltözőt, így a megnövelt térkínálat miatt segítőjükkel együtt sem lesz nehézkes ennek a használata.

Nem utolsó sorban korszerűsítésre került a régi Baba-mama szoba, melyben most már egy átfolyós vízmelegítő rendszer szolgáltatja a melegvizet, az újonnan létesített kézmosónál.

Ezeken a nagyobb volumenű fejlesztéseken felül, kollégáink több mint 100 méter járdát újítottak fel, továbbá sor került egy 30 méteres járdaszakasz megszélesítésére az egyik legforgalmasabb útvonalon. Két mosdóban megtörtént a régi WC csészék cseréjére, valamint 25 pad és 40 oszlop került felújításra. A régi mini golf pálya elbontásra került, melynek helye füvesítve lett, így vendégeink nagyobb területen élvezhetik a napfürdőzést és strandolást.

A Probio Zrt. fontosnak tartja vendégeink egészségét, ezért a strand több pontján kihelyezésre kerültek szenzoros kézfertőtlenítő berendezések. Táblák hívják fel a figyelmet az ajánlott távolságtartásra a jegyváltásnál és a zöldterület igénybevételénél. Fokozottan takarítjuk és fertőtlenítjük a forgalmasabb részeket.