Projektzáró sajtóanyag

Átadták Balatonfüreden az Esterházy és Kisfaludy strandok újabb fejlesztéseit

Átadták a vendégeknek a PROBIO Balatonfüredi Településüzemeltetési ZRT. 80.975 ezer forint Európai Uniós támogatással megvalósított, 132 millió forintos összköltségvetést meghaladó Eszterházy és Kisfaludy strandi fejlesztéseket. A 2013. évben indított beruházásból a balatonfüredi strandokon a mederkotrás és mederhomokozás mellett különféle attraktív és strandi szolgáltatásbővítő, valamint energiahatékonysági elemek valósultak meg.
A legnagyobb költségű strandi fürdőmeder kotrás és újrahomokozás mellett, lídó kialakítás, mólófelújítás, víz-homok játszótérépítés, strandi vizesblokkbővítés, korszerű orvosi szoba kialakítás, napozó terasz és panoráma távcső kiépítés, a Kisfaludy strandon minigolfpálya építés, valamint a környezettudatos energiafelhasználás érdekében napelem bővítés is megvalósult.
A beruházással jelentősen javult a strandolás élménye. színvonala, komfortja, a beruházással 3 új munkahely is létesült.

A mederkotrás és homokozás 85.450.000 Ft költséget képviselt, amely a Kisfaludy és Esterházy strandok teljes szélességében magvalósult, ennek keretében kitermeltük az iszapos altalajt és balatoni homokkal újratöltöttük a fürdő medret. A munkálatokat a BAHART szakemberei végezték, határidőben, jó minőséggel.
A Kisfaludy strand K-i oldalán gyermekek által kedvelt homokos lídós partszakaszt építettünk ki, a korábbi betonozott vízvédmű elbontásával 6,9 millió Ft értékben, A Ny-i oldalon mini golfpálya létesült4,5 millió forintból.
Az Esterházy strandon a mólót újítottuk fel, vízimentő bázist létesítettünk, a gyermekeknek víz-homok játékattrakció készült el. A Főépületben korszerű vizesblokk és orvosi szoba valósult meg 11 millió forint értékben, felső a napozóteraszra turisztikai távcsövet helyeztünk.
Az energiafelhasználás hatékonyságát napelemes energiatermeléssel javítjuk, erre közel 6 millió forintot fordítottunk.

Kapcsolat:
Rüll Tibor projektvezető
Ágoston Ferenc Üzemeltetési vezető

87/342-633
E-mail: probiort@probiort.hu