Kisfaludy strandi fejlesztések

A PROBIO ZRT elsődleges célja a kikapcsolódni vágyó vendégek minden igényének maximális kielégítése egy családbarát környezet megteremtésével a környezettudatosság szemléletében, amelyet méltán bizonyítanak az évről-évre végzett korszerűsítések és fejlesztések.

A Kisfaludy Strand a 2019-es szezon előtti előkészületekben nagy átalakuláson ment keresztül. Több öreg és beteg fa került kivágásra, melynek köszönhetően a lehulló ágak balesetveszélyessége és a földön elhelyezkedő növényi részek miatti diszkomfort elhárításra került. A kevesebb árnyas hely hiányát, új telepített terebélyes keretre futtatott platán csemetékkel sikerült csökkenteni. Az indokolt telepítéseken kívül több mocsári ciprus is került az eddig is árnyékmentes övezetekbe, ezzel szolgálva vendégeink kényelmét.

A strand területén található csúszdapark tökéletesítésre került, a fröccsenő vizet sikerült egy polikarbonát plexi falrendszerrel elvezetni, aminek következtében a víz nem juthat ki a területről, így megoldott lett a korábbi évben tapasztalható csúszdák körüli terület vizesedése.

Az idei tavaszi korszerűsítések túlmutattak a megszokott ütemterven. Ennek köszönhetően a férfi mellékhelységek felújításra kerültek új víztakarékos rendszerekkel, amellyel a strand a víz használatának csökkentését kívánja előmozdítani. Felszerelésre kerültek minden épületben energiatakarékos LED fénypanelek, amiket korszerű álmennyezet fog közre. Ezek a fejlesztések és új berendezések nem csak az energiahatékonyságot, hanem a komfort szintet emelik fürdőző vendégeink számára.

Elkészült az új Parti-Sétány is, amely a Kisfaludy Strand part menti kevésbé használt homokos plázsát helyettesíti. Ennek következtében átláthatóbb és élvezhetőbb Balaton közeli sétát tehetnek kedves vendégeink, mind a strandszezonban, mind pedig szezonon kívül, mikor ingyenes közparkként látogathatják a Balaton szerelmesei a strandot. Ezt ízléses új térkőburkolat teszi még vonzóbbá, miközben az út bal oldalán a zöldellő fű, a jobb oldalán pedig a Balaton hullámai teszik hangulatossá az átlagos sétákat is.

tovább a balatonfüredi strandok oldalára