Öntözési felhívás

Tisztelt Lakosság!

Az elmúlt hetek extrém meleg és csapadékmentes időjárásának köszönhetően tartósan vízhiányos állapot alakult ki. A talajok nedvességtartalma nagymértékben lecsökkent és a növények már nem tudják ellensúlyozni a hőség miatti párologtatást. Ennek következtében az egészséges zöld lombozat kiszárad, megbarnul, vagy teljesen elpusztul; a virágok gyorsabban elhalványulnak, vagy egyáltalán nem jelennek meg.

Társaságunk Balatonfüred Város megbízásából jelentő anyagi ráfordítással évről-évre meghatározó mennyiségű parkosítást, új növénytelepítést végez.

Cégünk kapacitásai korlátozottak minden tekintetben. Tisztelettel kérjük, hogy segítsenek a város közterületi növényállományának locsolásában.

Kérjük, hogy aki lakókörnyezetében kiszáradó növényeket lát és van lehetősége rá, az öntözze meg őket. Elsősorban a fiatal fák, cserjék, egyéb növények szorulnak segítségre. Tartsuk meg együtt városunk zöldfelületeit!

Öntözési tanácsadás:
Az öntözést mindenképpen késő este vagy a kora reggeli órákban szükséges elvégezni, mert ilyenkor kisebb a párolgás.
Elsősorban mindig a földet áztassuk be, amikor locsolunk, hogy oda jusson a víz, ahol szükség van rá.
Az öntözést ne gyorsan, nagy mennyiségben végezzük. Inkább lassabban, kisebb mennyiségekben juttassuk ki az öntözővizet, és a ciklusok közben tartsunk rövid szünetet, hogy a víz felszívódhasson. A talaj így kevésbé fog kimosódni és a nedvesség eloszlása egyenletesebb lesz. Célszerűbb 2-3 naponta bőségesebben locsolni, mint naponta.

Köszönettel:
Probio Zrt.