Ötcsillagos minősítés a balatonfüredi strandokon

18. alkalommal hirdették meg a Kék hullám zászló strandminősítést, ahol az idei évben is a legjobbak között végeztek a strandjaink. Az Esterházy és a Kisfaludy Strand 2021-ben a legmagasabb 5 csillagos minősítést kapta.

A minősítés során a szakmai hozzáértő tagokból összeállított bizottság vizsgálta a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, a családbarát szolgáltatásokat, a strandok tisztaságát, akadálymentesítését, a környezet és a meder állapotát, a játszóterek mennyiségét és minőségét, árnyékoltságát.

Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, a gyerekbarát szolgáltatásokat és a strandi vendéglátóhelyek kínálatát is. Az idei évben strandjaink elnyerték Balaton–felvidéki Nemzeti Park különdíját, melyet az élőhely–védelmet és a zöldfelületi szempontokat kiemelten kezelő strandoknak osztottak ki.

Társaságunk hosszú évek óta gondosan kiválasztott őshonos növényeket ültet, valamint a vízparti élővilág védelmét is kiemelt prioritásként kezeli. A jövőben Társaságunk továbbra is a környezetvédelmi szempontokat kiemelten figyelembe véve fejleszti Balatonfüred strandjait. Célunk, hogy minden évben magasabb pontszámot sikerüljön elérnünk a strandminősítésen, illetve vendégeink elégedettségét is tovább szeretnénk növelni.